13 Haziran 2010 Pazar

Ivy Restaurant

Uzun süre erteledim fakat Ivy'den söz etme sırası geldi.Ivy tüm o gördüğünüz dergilerdeki,gazetelerdeki 'star' haberlerinin doğduğu yerlerden biri.Tamam belkide kayan 'star'ların...Çünkü Tom Cruise,Nicole Kidman değilde daha çok Lindsay Lohan;Paris Hilton,Nicole Richie takımının mekanı.
Öncelikle şaşırıcaksınız.Çünkü burası en alelade bir cafe.Öğle yemekleri için tercih ediliyor.Ve en acısı yemekleri,ambiansıyla çok sıradan olmasına rağmen fiyatları oldukça göz kamaştırıcı.Üstelik garsonlarının çok kaba ve havalı olmalarıyla ün salmışlar.
Şimdilerde ünlülerin gidip gitmediği bile belli değil fakat belli olan şey Los Angeles hatta Amerika biraz Ivy demek ve görmeden dönmemek gerek.
Unutulmaması gereken çok önemli bir iki detay; Muhakkak yemek menüsünden birşeyelr ısmarlamanız gerek,direk tatlı yada içecek menüsünden seçim yaparak yetinemiyorsunuz.Diğeri ise 20 dolar harcamak zorundasınız (Taban puanı değiştirmedilerse!),menude belirtilmiş.Bunları başka müşterilerin edindiği kötü deneyimlerden öğrendim,tamda 'bir tatlı ısmarlar ve sonra sıvışırım'derken.Çünkü sadece size servis etmedikleriyle kalmayarak birde rencide olmak söz konusu sonunda.Burdan yırttık!
Birşey daha,restaurant'ın açık (patio) bölümünde oturulmalı!
Herşeyden önce yemekler konusunda beklentiyi düşük tutmalı ve madem kesenin ağzı açılacak en azından buna değecek birşeyler sipariş edilmeli.Burdaki sözüm salata ve makarnayaydı.Hadi ama maliyetini biliyoruz!Bunu demekle birlikte oranın en beğenilmiş ve imzası haline gelmiş ürünüyse 'grilled vegetable salad'mış maalesef.Fried chicken da aynı şekilde ün yapmış fakat hollywoodun 35 derece sıcağında avuçlardan yağ akarak butlarla savaş vermek en iyi fikir sayılmaz.
11 buçukta açılıyor,pazarları ise 10 buçukta.Rezervasyonsuz gitmeyin,Cısssss!
Öğle menusunde ana yemekler 20-30 dolar arası der ve en kötü ihtimali hesaplarsak;10 dolar içecek ve bahşişle beraber 50 dolara bizi üzer Ivy.


                                         Apple-blueberry crisp adında gözüme kestirdiğim bi olay.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder