7 Haziran 2010 Pazartesi

Work and Travel , California ve forumwat.com

Istanbulda tanıştığım tursitlerle sohbet ederken her zaman 'ilk sefer mi?' diye sorarım.En sık aldığım cevap nedir dersiniz?
'25 yıl önce gelmiştim'
10 değil 5 değil hep 25.Bu beni çok şaşırttı ve üstüne düşününce çevremdekilerle tek bir sonuca varabildik.Genç insanlar öğrencilik dönemlerinde düşük bütçelerle seyahat edebiliyorlar,maceralara daha açık oluyolar ve fakat hayata atıldıktan ve hayat onları yormaya başladıktan sonra bir daha ancak 25 yıl sonra imkan bulabiliyorlar yeni koşullar altında bir seyahat edebilmeye.Yani emekli olunca! Artık cebine parasını koymuş,zamanı tamamen kendine aitken.
O yuzden fırsatları değerlendirebilmek çok önemli.Work and Travel yada interrail de tam bu nedenlerle çok önemli.
Söz konusu amerika olduğundan dolayı work and travel ülkemiz gençliğinin Sabancı ve türevleri soyundan gelmedikçe en akla yatkın ve tercih edilen seçeneği.Benim gibi turistik amaçlı giden solo travellerlar genellikle California bölgesinden ziyade New York taraflarını tercih ederler.Fakat konu Work and Travelcılara gelince başta çalışma imkanları olan studyolar ve oyun parkları olmak üzere,en çok tercih edilen arzulanan bölgelerden biri California.Ve tabii özellikle Hollywood...
Work and travel sürecinin her aşamasında yardımcı olacak bilgileri birarada bulabileceğiniz ve muhakkak takip edilmesi gereken en derli toplu site  http://www.forumwat.com/ ,blogumu es geçmemiş.Work and travelcılara yardımcı olabilicek ne varsa hemen hissedip,bulup,çıkarıp,boş durmadığını da ortaya koymuş.Forumdan bol ne var değil mi? Ama güncellenen forum/site bulabilmek ve güncellenen bilgileri takip edebileceğiniz kaynağı seçebilmek bir okadar zor.Doğru bilgiler ve aktif bir site anlayışı adına size bu siteyi öneririm.Tabii oraya dalıp,blogumu takip etmeyi de unutmayın!
http://www.forumwat.com/abd-eyaletler-ve-sehirler/los-angeles-ve-hollywood/

2 yorum:

  1. Çok güzel ve aydınlatıcı bir yazı olmuş ilginize teşekkür ediyorum. Saygılarımla...

    Ali Erhan KIZILCIK
    AEK
    http://www.forumwat.com

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş,ellerinize sağlık.

    Ali Erhan KIZILCIK
    http://www.forumwat.com/

    YanıtlaSil